Cum se utilizează simulatorul:

“Academia de construcții” dă posibilitatea oricui este interesat să evalueze și să testeze etapele și costurile din cadrul proiectelor de construcție, renovare și amenajare locuințe.

“Academia de construcții” oferă două tipuri de proiecte:

- construcția casei - studii de caz pentru mai multe tipuri de proiecte de casă;

- realizarea unei amenajări de locuință - studiu de caz pentru mai multe modele de case, apartamente și chiar garsoniere.

 

“Academia de construcții” este în același timp un joc-concurs cu premii. Astfel, oricine are cont validat și termină orice tip de proiect este înscris automat în cursa pentru premiile lunii în care închide respectivul proiect.

 

Scopul utilizatorului e să construiască/amenajeze și să învețe din dezvoltarea și încheierea a cât mai multor proiecte, pentru că fiecare proiect e o experiență diferită și o șansă la premiile reale oferite lunar de către Parteneri. Premiile reale sunt extrase lunar și sunt acordate prin extragere la sorti dintre toate proiectele finalizate in acea lună.

 

Premiile virtuale pot fi câștigate pentru acțiuni realizate în cadrul simulatorului sau prin tragere la sorți la finalul fiecărei luni. 

 

Descriere: 
Simulatorul prezintă în mediul virtual:

- construcția unei case;

- renovarea & amenajarea unei locuințe cu toate etapele și anume:

- planificarea

- analiza opțiunilor

- achizițiile necesare fiecărei etape de construcție a casei

- toate tipurile de activități pe care echipele angajate vor trebui să le realizeze pe parcursul simulatorului.

 

Pentru ușurarea acțiunilor veți putea urmări tutoriale în care vi se vor explica toate detaliile pe care trebuie să le știti pentru a lua decizii corecte în cadrul activităților din nivelul respectiv, dar și în viața reală. Ca și în viața reală, echipele de constructori/designeri vă vor pune întrebări, la care va trebui să răspundeți corect pentru a obține rezultatul corect. De aceea, urmărirea atentă a tutorialului e vitală pentru a obține un rezultat bun în simulator. Toate acțiunile din cadrul simulatorului se realizează folosind puncte. În cadrul simulatorului, am încercat să oferim acestor puncte o valoare cât mai apropiată de cea din viața reală. 1 punct = 1 leu. Ordinea acțiunilor în cadrul simulatorului este predefinită și imită fazele de construcție sau amenajare din viața reală, pentru toate tipurile de proiecte.

 

Meniul principal conține:

 

Finanțe - Știi câte puncte ai în cont și pe ce le-ai cheltuit până acum. Noi ți-am dat deja 200.000 la început și te invităm să câștigi mai multe prin înregistrare și completarea profilului. Un profil corect completat ne ajuta pentru ca putem sa-ti expediem premiul in cazul in care castigi premii reale.

 

Instrucțiuni – Aici găsești toate informațiile de care ai nevoie pentru a utiliza simulatorul la întreaga sa capacitate

 

Prieteni - Care sunt prietenii tăi, câți ți-au sărit în ajutor? Fiecare prieten care se inregistrează cu ajutorul unei invitații de la tine îți va aduce puncte și îți va permite să începi realizarea unui nou proiect.

 

Proiectele tale - Aici vezi toate proiectele pe care le construiești și cum arată devizul caselor și amenajărilor deja încheiate.

 

Numele Proiectului – După ce ți-ai ales tipul de proiect pe care vrei să-l dezvolți vei trece la denumirea proiectului. Apoi vei trece prin toți pașii proiectului. Vei avea acces permanent și oricând la proiectele tale, accesând butonul Proiectele tale.

 

Tutoriale - Înveți despre fiecare etapă din construcția sau amenjarea unei case. Trebuie să fii atent, pentru că echipa îți va cere părerea și te vor întreba ce îți dorești de la soluțiile alese. Dacă greșești, pierzi timp deoarece o construcție nu poate continua cu răspunsuri greșite.

 

Parteneri – Pe lângă infomațiile importante pe care ți le oferă în cadrul simulatorului, doar cu ajutorul lor vei putea construi. Caută codurile Facebook zilnice pe fanpage-ul fiecăruia, pe care ei ți le pun la dispoziție. Astfel, vei construi repede și bine.

 

Alegerea materialelor - Aici ți-am pregătit grupuri de materiale și soluții în așa fel încât să nu pierzi nimic din vedere. Construiește conform bugetului și preferințelor tale. Construcția sau amenjarea proiectelor virtuale poate fi asemănată cu un proiect real: 1 punct =1 ron. Așadar, exersând mai multe variante de proiecte virtuale vei ști la ce să te aștepți când vei ajunge să-ți construiești sau amenajezi în realitate.

 

Vrei ofertă? - Găsește ofertele reunite ale Partenerilor noștri. Aici găsești oferte pentru materialele de construcție și datele de contact ale Partenerilor.

 

Regulament - Stabilește condițiile și oferă informații cu privire la acțiunile din simulator. Acesta cuprinde o serie de reguli obligatorii aplicabile oricăror activități ce urmează să fie întreprinse prin participarea la simulator. 

 

Premii - Vezi care sunt premiile din această lună și situația extragerilor speciale. Premiile pot fi reale sau virtuale și pot fi câștigate prin acțiuni realizate în cadrul simulatorului sau prin tragere la sorți la finalul fiecărei luni.

 

Termeni și condiții - În afară de regulament te rugăm să citești cu atenție termenii și condițiile folosirii site-ului www.academiadeconstructii.ro.

 

Contact - Ia legătura cu noi atunci când ai o problemă sau o nelămurire. Ne poți contacta prin email sau prin intermediul Facebook.

 

 

Simulatorul se utilizează astfel: 

 

Pasul 1 - Înregistrare 

Trebuie să completezi Formularul de Înscriere cu adresa ta de e-mail și parola dorită. 
Bifează căsuța prin care ești de acord cu regulamentul. Apasă butonul portocaliu ”Mă înregistrez” 
Atenție, în acest moment ai cont în simulator și ai primit 200.000 de puncte. Sus, în dreapta ecranului, va aparea numele tău. Dând click pe numele tău, ai acces la profilul tău. Noi ți-am trimis pe mail un link de autentificare.

 

register.PNG

Pasul 2 - Autentificare 

Autentifică-ți contul din simulator accesând link-ul pe care ți l-am trimis. Apoi, după completarea profilului, vei primi încă 300.000 de puncte. În funcție de setările contului tău de e-mail, e posibil să găsești mailul nostru în Spam. În acest caz apasă comanda ”Nu este Spam”. Astfel, dacă vei câștiga premii în simulator, vei putea fi informat imediat.

 login.PNG              

Pasul 3 - Prezentare simulator

Imediat după ce te-ai înregistrat, vei putea să-ți alegi proiectul pe care vrei să-l realizezi: proiect de casă sau de amenajare. Vei ajunge în pagina de prezentare a proiectelor, unde poți afla informații de bază despre fiecare proiect. Astfel, vei putea să te hotărăști ce să alegi, în funcție de nevoi și de ceea ce dorești să afli și să testezi. La finalul fiecărei prezentări există butonul START PROIECT. Apăsând acest buton vei începe construcția proiectului ales.

 

alegere proiect.PNG

Pasul 4 - Botezul proiectului

Alege un nume pentru proiectul tău. Numele nu poate fi schimbat ulterior, așa că alege un nume care te reprezintă. 

După ce ai ales numele, apasă butonul portocaliu ”Mergi mai departe”.  Ți se deschide primul șantier și poți începe construcția.

 

 

 

               

Pasul 5 – Achiziții 

Ca și în viața reală, trebuie să cumperi materialele și manopera necesară fecărei faze constructive.

 

               
Pasul 6 - Testarea 

Echipa îți va pune câteva întrebări. Fiecare întrebare are 4 variante de răspuns, dintre care una este corectă. Bifează răspunsul corect și apasă butonul portocaliu ”Răspunde și hai la muncă” 
Dacă nu știi răspunsul, poți apăsa butonul albastru ”Găsește răspunsul aici”. Vei fi redirecționat în pagina care conține răspunsul corect. 

La fel, dacă răspunzi greșit, butonul albastru îți stă la dispoziție. Răspunde corect la toate întrebările ca să primești dreptul de a trece mai departe.

 

               

Pentru situații excepționale în care nu ai găsit răspunsul în tutoriale există un ajutor oferit de către un partener cu răspunsuri care te poate ajuta. Ai grijă că numărul zilnic de răspunsuri este limitat!


Pasul 7 - Tutorial 

Prin intermediul butonului ”Găsește răspunsul aici” ajungi la Tutorialul corespunzător fiecărui nivel în parte. Informațiile din Tutorial te vor ajuta să răspunzi întrebărilor și astfel să închei nivelul.

De asemenea, orice utilizator poate accesa în orice moment Tutorialele pentru a se informa mai în detaliu despre materialele și tehnologiile necesare pentru realizarea anumitor niveluri constructive.

 

Pasul 8 - Terminarea nivelului 

Simulatorul îți arată ora la care se termină nivelul și tu poți continua. Între timp, poți naviga prin simulator, dacă te interesează să afli și alte informații. La ora promisă, nivelul va fi gata. Șantierul tău e disponibil permanent în meniul ”Proiectele tale”.

Dacă nu vrei să aștepți finalizarea nivelului până la ora indicată, poți trece direct la nivelul următor folosind cardul pentru viteză.

 

 

Apasă butonul portocaliu ”treci la faza următoare” pentru a accesa următorul nivel al simulatorului, care este următoarea fază de construcție a proiectului tău.

 

               

Terminarea unei case, vizualizare deviz

În timpul lucrărilor la un proiect și la finalul șantierului vei putea regăsi costurile realizate per fiecare nivel sub forma unui deviz în care apare ilustrată fiecare etapă.

 

Pasul 9 - Următoarele niveluri 

Toate celelalte niveluri au aceeași formă : Tutorial-Achiziții-Testare 

La final, după ultimul nivel, trebuie să îți dai casa/renovarea finalizată spre închiriere. Aceasta îți va aduce venituri din chirie în fiecare zi în care faci login în simulator. 

Acest proiect terminat reprezintă o șansă la premiile lunare oferite prin tragere la sorți. 

 

Pasul 10 - Următoarele proiecte 

Poți începe oricând un nou proiect. Dacă ai deschis deja 3 șantiere, condiția pentru a-l deschide pe cel de-al patrulea este să termini orice proiect început și să aștepti 24h sau să inviți în simulator un prieten. Poate fi o rudă, un amic, un vecin, un coleg căruia îi știi adresa de e-mail. 

Intră în meniul Prieteni din bara de sus și apasă butonul ”Invită Prieteni” 

 

Ai de ales din 3 variante:

1.       Poți să-i dai una dintre cele 5 invitații pe care simulatorul le poate trimite în numele tău;

2.       Poți să-i dai un mesaj pe mail sau Messenger cu un refferal link care este doar al tău;

3.       Poți să-i trimiți o invitație prin Facebook.

 

Mult succes! 

 

Alte detalii:

Cum se câștigă puncte (și câte)?

Toate achizițiile din simulator (materiale sau servicii) se realizează cu bani virtuali (puncte), care se câștigă astfel:

1.       Când încerci fără înregistrare: primești 200.000 de puncte.

2.       Când te înregistrezi în simulator: primești 200.000 de puncte.

3.       Când îți completezi profilul: primești 300.000 de puncte.

4.       Termini un nivel: primești 4.000 de puncte.

5.       Termini un proiect: primești 50.000 de puncte.

6.       Când introduci coduri Facebook obținute de la Parteneri: primești 10.000 de puncte.

7.       În fiecare zi în care te loghezi primești bani pentru consecvență. 10000

8.       Când un prieten adus de tine își validează contul: primești 10.000 de puncte.

9.       Când un prieten adus de tine în joc termină o casă: primești 25.000 de puncte.

10.   Când introduci coduri obținute prin cumpărarea de produse reale. Mai multe detalii în secțiunea Parteneri.

11.   Bonusuri și coduri din partea organizatorilor.Cum se câștigă puncte de la Parteneri? 

 

Cea mai generoasă resursă de puncte în simulator sunt codurile zilnice de la Parteneri. 
În fiecare zi, Partenerii publică un cod zilnic dedicat simulatorului ”Academia de construcții”. Acest cod trebuie copiat din Facebook și introdus în simulator la secțiunea Parteneri. Se apasă butonul portocaliu ”Am un cod de introdus” de sub logo-ul partenerului respectiv și se introduce codul în spațiul dedicat.

Codul este valabil doar în ziua respectivă și îți va aduce 10.000 de puncte în simulator. 

 

  

 

Referințe și suport

Pentru alte referințe și tutoriale video, vizitați-ne pe pagina de Facebook ”Academia de Construcții” sau pe canalul de Youtube ”Academia de Construcții”.